loading...

Thursday, 28 April 2016

Filled Under:

INI 10 MAKANAN YANG CEPAT MEMBAKAR LEMAK DAN MUDAH DIPEROLEHI!!!


Hai semua...
Eh... korang ada rasa tak badan korang sekarang ni lemaknya dah setinggi gunung...hehehe.. Korang tak tau lah, tapi yang pastinya efa ni ha.... lemaknya semakin menjadi-jadi.... So, kat sini efa nak kongsikan sedikit  tips. 


Hasil carian imej untuk badan berlemak

10 makanan yang membakar lemak dengan cepat.
1. Oats 
Bukan sahaja mengenyangkan dan sedap, oat juga membantu mengurangkan tahap kolesterol dalam badan. Jadi amalan mengambil oat setiap pagi sangat membantu rutin diet anda

2. Telur
Telur adalah sumber yang kaya protein tetapi rendah kalori. Telur membantu badan membina otot dan meningkatkan kolesterol baik dalam tubuh.

3. Buah Epal
Kaya dengan antioksidan. Ia juga mengandungi pectin yang berfungsi mengurangkan lemak dalam sel badan kita

4. Cili Hijau
Mengandungi Capsaicin yang membantu membakar kalori dalam badan dengan cepat.

5. Bawang Putih
Mengandungi Allicin yang bertindak sebagai anti-bakteria dan berupaya mengurangkan lemak dan kolesterol jahat dalam badan.

6. Madu
Madu yang diminum bersama air suam setiap pagi, membantu membakar lemak dalam badan

7. Green Tea
Tea yang paling efektif untuk menurunkan berat badan. Mengandungi antioksidan yang membantu mengurangkan dan menstabilkan berat badan. Untuk kesan yang cepat ambil green tea 2x cawan sehari

8. Wheat Grass
Atau dalam bahasa Melayu dikenali sebagai Rumput Gandum, membantu meningkatkan metabolisme badan dan mengurangkan lemak dalam tubuh.

9. Tomato
Membantu membakar lemak dengan cepat. Selain itu, ia juga membantu badan menyerang sel kanser. Sangat bagus diamalkan untuk kesihatan dan kecantikkan.

10. Dark Chocolate
Mengandungi Flavonoids yang membantu mengurangkan kolesterol dalam badan dan membakar lemak degil. 

Tengok Video Sini:
Nak Macam-macam Resepi Makan Best? Klik Sini
Nak Jana Income Melalui Online? Klik Sini
Cari Sumber Bacaan & Info Menarik? Klik Sini 





0 comments:

Post a Comment