loading...

Friday, 20 May 2016

Filled Under:

Arghh, nyesal giler kawin.. tapi pada malam pertama aku kant0i...????..



                                                                                                                                 Gambar Hiasan



        #Ini cerita aku…..

        #Aku baru je kawin, ngan pilihan mak aku.

        #Aku tak penah kenal p0n dia.

        #Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa f0ll0w je la.

        #Arghh, nyesal giler kawin..

        Kalau dulu masa bel0m kawin, ikut suka aku je nak tid0 k0l brape, nak bangun k0l brape.

        Pastu kadang2 sampai tengah hari tid0, sampai terlepas kuliah.. haha.

        Tade 0rang marah p0n. Lecturer p0n tak marah.

        Tapi skarang, nak tid0 lewat sikit je ade 0rang s0und.

        “J0m la bang tid0…”.

        Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni.

        Kesian kena buli..

        Kalau dulu masa bel0m kawin, ikut suka aku je nak makan k0l brape, nak makan ape.

        B0leh makan best2, sebab beli kat kedai..

        Tapi skarang, huhu..

        Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan!

        Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la, pedas la….

        Pastu kadang2 dia bagi aku makan say0r je bebanyak.

        Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status faceb00k dia.

        Arghh, nyesal giler kawin..

        Kalau dulu masa bel0m kawin, ikut suka aku je nak sh0pping bile, kat mane, nak beli ape..

        Kira berbelanja tanpa waswas la.

        Tu yang sh0pping kejap je melayang 2 3 rat0s skelip mata.

        H0h0h0..

        Tapi skarang, nak pegi sh0pping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli.

        Tade dalam list, tak leh amik!!

        Dah la berejam-jam pusing..

        Leceh t0l la 0rang p0mpuan nih.

        Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau mas0k sh0pping mall.

        Aku je yang muka tensen.

        Arghh, nyesal giler kawin…

        Kalau dulu masa bel0m kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat..

        Ala K0rea bleh, ala Bal0telli p0n bleh buat, tade 0rang s0und.

        Tapi skarang, panjang sket je kene s0und.. panjang sket je kene s0und..

        Dia kata x hensem la, x kemas la..

        Tak p0t0ng kang dia tanak ir0nkan baju aku lak. Haisshh!!!

        Ade satu hari tu, masa makan kat JUSC0, ade la s0rang awek c0mel melintas depan kit0rang.

        Aku p0n terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berd0sa la kan?..)

        ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja.

        Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..).

        Ape lagi, menjerit la aku kat situ.

        Maunye tak kuat, satu f00dc0urt teng0k kit0rang, termasuk awek tadi..

        Arghhhh!!! first time k0t rasa malu giler camtu.

        Rasanye muka aku lagi merah dari s0s cili atas meja.

        Sakit w000 bini aku cubit.

        Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti. Haha..

        Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, ir0n baju sendiri..

        Sume dah ready made.

        Hehe. Bab-bab ir0n baju ni memang aku x berapa sket.

        Kalau dulu masa bel0m kawin, skali ir0n baju, sebulan aku pakai. Haha.

        Malas basuh sebab tanak ir0n lagi! (0ppss kant0i..).

        Pastu baju2 bergelimpangan atas katil...

        Aku memang suka tid0 atas kain baju ni (padahal malas kemas). Skarang… hehehe.

        Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai je....

        Yela, kira ade 0rang take care la. T0tal Care!! Hehehe..
        ..
        Kalau masa bel0m kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3..

        Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la....

        Maklum la dah ade P.A....

        Kalau banding ngan dulu, hmm.. x pr0duktif sangat la kehidupan aku.

        Sekali-sekali dia kejut aku bangun s0lat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran..

        Hmm sejuk hatiku.

        Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik.

        Jadi kena ade yang t0l0ng ingatkan.

        Ini la pentingnya cari isteri yang s0lehah!

        Buat isteriku yang c0mel dan tercinta
        Terima kasih kerana marah kalau abang tid0 lambat

        B0leh la abang bangun awal-awal pagi
        Then kita s0lat Subuh sama-sama..

        Tapi kalu abang tak bangun gak,
        ayang cubit je pehe abang

        abang xkan murka..
        Lagi abang sayang ade la..

        Buat isteriku yang c0mel dan tercinta
        Terima kasih kerana jaga makan minum abang

        Teng0k skarang abang da nak gem0k da
        Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu.....

        Ke memang nak abang jadi gemuk ni?
        Ayang takut 0rang lain berkenan kat abang ek? hihihi…

        Jangan bimbang atau ragu 0keh,
        Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang.....

        Buat isteriku yang c0mel dan tercinta
        Terima kasih kerana t0l0ng ir0n baju abang....

        Sebab abang memang allergic sket bab ir0n2 baju
        Jangan risau la nanti abang p0t0ng rambut.....

        Skarang abang dah tak selekeh macam dulu
        Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang

        Hidup terurus, amal p0n terjaga, badan p0n berisi juge..

        Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


        hehehe sweet x??? #$%



Nak Macam-macam Resepi Makan Best? Klik Sini
Nak Jana Income Melalui Online? Klik Sini
Cari Sumber Bacaan & Info Menarik? Klik Sini 





0 comments:

Post a Comment