loading...

Thursday, 26 May 2016

Filled Under:

Geram Tak Dilayan”Suami Ajak Adik Beradik R0g0l Isteri Yang Baru Dinikahi”ü  Geram Tak Dilayan”Suami Ajak Adik Beradik R0g0l Isteri Yang Baru Dinikahi”|Satu kes jenayah r0g0l yang belum terjadi sebelumnya telah menggemparkan negeri aceh yang dijuluki dengan nama serambi mekkah itu.

ü  Empat lelaki yang merupakan adik beradik telah mer0g0l isteri salah se0rang adik beradiknya yang baru saja menikah 3 minggu lalu dengan se0rang gadis yang berumur 21 tahun,atara per0g0lnya adalah:

ü  -Suami mangsa 23 tahun
ü  -Adik ipar mangsa 16 tahun
ü  -Abang ipar mangsa 32 tahun
ü  -Abang ipar mangsa 40 tahun

ü  Keempat pelaku ini telah ditahan 0leh pihak kep0lisian untuk menjalani hukuman.

ü  Makhfud H Kepala kep0lisian serambi mengatakan kes tersebut berlaku pada 18 mei 2016 sekitar jam 11 malam rabu dan dilap0rkan 0leh mangsa pada 19.05.2016.dan ke empat pelaku talah berjaya di tangkap semalam 25.05.2016 ketika ke empat beradik itu berkumpul dalam sebuah rumah keluarganya .katanya.

ü  Menurut pengakuan suami mangsa dia telah dij0d0hkan dengan wanita tersebut 0leh 0rang tuanya.dia tidak mengenali gadis itu,begitu juga dengan sebaliknya.

ü  Tapi setelah tiga minggu sah sebagai suami isteri,si isteri difahamkan takut untuk melakukan hubungan intim,karena tidak mencintainya.

ü  Perkara itu membuat suami mangsa kesal,dan menceritakan masalahnya kepada adik beradiknya,mereka pun membuat rancangan untuk mer0g0l mangsa.

ü  Kr0n0l0ginya,ketika adik beradik itu segaja diundang  untuk datang kerumah dalam acara makan malam sekitar jam 11 malam.

ü  Setelah smuanya selesai pada jam 01.30 pagi mangsa sudah dalam keadaan tidur.kemudian mereka masuk ke bilik mangsa.

ü  Pelaku yang paling muda mematikan lampu,manakala pelaku lainnya memegang mangda dan mengikat mulutnya dengan tudung.

ü  Mangsa kemudian di r0g0l 0leh suami terlebih dahulu,selepas puas baru di susuli 0leh adik beradiknya.

ü  AKP Makhfud mengatakan dalam kes itu  selain p0lis telah menangkap empat pelaku, p0lis juga menemukan barang bukti berupa baju kurung yang k0yak, pakaian dalam yang terdapat bercak darah, dan bra mangsa.


ü  Keempat pelaku kini menyesal dengan perlakuan mereka,hukum negeri serambi mekah menjatuhkan hukuman 12 tahun penjara denda sebanyak 36 juta(rm 18 ribu) perindividu.dan dihukum cambuk paling sedikit dengan 125 dibagian betis kaki,175 kali di bagian badan (pasal 48 j0 pasal 6 Qanun Aceh N0m0r 6 Tahun 2014 tentang Hukum Jinayat “uqubat ta’zir”) tidak terkecuali dengan pelaku bawah umur.

[Klik dekat image untuk lebih jelas]Nak Macam-macam Resepi Makan Best? Klik Sini
Nak Jana Income Melalui Online? Klik Sini
Cari Sumber Bacaan & Info Menarik? Klik Sini 

0 comments:

Post a Comment